top of page

Biografie van Esseline Keeven

Esseline is in 2006 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Van 2007 tot nu is ze zelfstandig zelfstandig ontwerper, gespecialiseerd in grafisch ontwerp, illustraties en voltooide ze diverse opdrachten.

In 2016 begon Esseline te onderzoeken of ze met nieuwe technologie een lamp kon maken. Veel experimenten volgden; eerst met kleinschalige 3D-printers en nu met een grote robotarm.

Esseline is een Biomimicry-ontwerper. Ze tekent haar ontwerpen met de natuur als inspiratiebron. Haar recente ontwerpen zijn geïnspireerd door de prachtige vormen en patronen die je ziet als je cellen op microscopisch niveau bekijkt. De opstelling van lijnen in haar platte ontwerp heeft grote invloed op de uiteindelijke uitpuiling van de geprinte 3D-objecten.

Voor Esseline is het belangrijk om bij te dragen aan de circulaire economie.

 

Het plastic dat wordt gebruikt is daarom gemaakt van gerecycled plastic afval dat uit de Amsterdamse grachten is opgevist. De lampen zelf zijn ook recyclebaar. Doordat er mechanische hechting is tussen de kunststof en textiel, kunnen de materialen later worden gescheiden en hergebruikt.

Voor de productie met de robotarm werkt Esseline samen met HB | 3D. Ze maakt gebruik van de hoogwaardige verlichting voor in haar kunst licht objecten.

"Formidable Lighting" is de naam voor haar lampen collectie waarvan al verschillende soorten en maten lampen zijn verkocht. 

HB3D logo
Esseline Brandenhorst

Klik op het Ginko werkje voor mijn Portfolio

Cocoon Light Best
bottom of page